2011_11_02

Tijd voor een update: Hydrodynamica bijna bijna afgerond. Nog wat kleine aanpassingen maar hier een overzicht:

Toepassen van tijd varierende spectra levert een significante verbetering op. RMSE is gehalveerd. Al met al lijkt het er aardig op. Gebruikte waarden: manning 0.015, Madsen et al: 0.03, gamma 0.55.

 

Voor de diepte gemiddelde snelheden in de surfzone heb ik me toch even gewaagd een vergelijking te maken. Geplot is een vergelijking in het gebruik van spectra tov mean parameters en een gedetailleerdere surfzone tov het altijd gebruikte grid.

    

Het laatste wat betreft de calibratie zal een vergelijking tussen verschillende waarde voor eddy viscosity zijn (0.1, 1 en 10).
De scenarios worden opgezet, zie scenarios

2011_10_13

Enige tijd geleden is er begonnen met het golven model, met variabele mean parameters is de tijd. Zover hier onder de eerste analysem in het punt Vector Grand Village:

            
 
Na wat discussie over de data en een zomer/winter tijd correctie, zijn dit eerste resultaten. Daarin is gebruik gemaakt van de volgende balangrijke input: manning waarde = 0.02, gamma =0,6 (paper Xavier), Bottom Friction Jonswap = 0.067.
 
Met deze input (m.u.v. een default gamma) is eveneens een run gedaan voor een periode in 2005 waarbij mooie data beschikbaar is in de surfzone. Daaruit bleek uit de eerste resultaten dat een gamma 0,73 een te hoge waarden is, de MacDonalds(Xavier's woorden) shape van de Hs is daar een indicatie van (deze is zwart gestippeld in het plaatje). Daarop zijn de gamma waarden getuned bereik van 0,4 tot 0,80 met tussen stappen 0,05. Uit deze tuning is een waarde voor gamma van 0,55 tot 0,60 het meest overeenkomstig gebleken.
 

 
Op het moment van schrijven loopt er een run met de bodem wrijving i.p.v. JONSWAP een Madsen et al waarden van 0,03 (Xavier's paper, small ripples) met de twee gamma waarden en manning op 0,02. Hierna zal er gekeken worden naar de invloed van verschillende manning waarden varierend van 0,014 tot 0,020. Waarschijnlijk wordt dit maandag in Delft, morgen vlieg ik 's ochtends vroeg terug.
 

2011_09_30

Er is een vergelijking gemaakt tussen de verschillende goldatapunten om inzicht te krijgen in representative waarden

      

Gezien de locatie van de data punten en de golfrichting heb ik de eerste berekeningen met de data van 2,5W 46,0N, de middelste, uitgevoerd. Het cluster is nog bezig met de berekeningen, het is aardig druk.

2011_09_27

Het script voor de Energy flux methode is aangepast naar de specifieke situatie. Golfdata op drie locaties is aan de hand van deze energie flux methode geschematiseerd en moet met elkaar vergeleken worden.


   

    

 
   

2011_09_23

Nieuwe golfdata van Xavier ontvangen, er wordt maandag begonnen met de eerste schematisatie,

2011_09_12

Er is een filter gebouwd voor de golfdata die als het ware een drempel wat bereft de Hs introduceerd. De drempel is nu neergelegd op 1m. Dit houd in dat alle golfhoogte kleiner dan 1m niet significant geacht wordt in het sediment transport. De bijbehorende bestand zijn te vinden in de map "02_waves".

2011_09_09

Wave run laten zien aan Xavier. Gezien de output van SWAN aan de noordelijk-centrale zijde van het nested grid, aan de kust komt de surfzone meer naar het westen, was er het idee om het wave-grid te vergroten. Echter we zien eenzelfde verloop van de kustlijn, de normaal op de kustlijn draait naar het west zuid-westen. Het wave-grid zal desondanks toch vergroot worden met 1 rij cellen om de invloed daarvan te bekijken.



  • No labels