These courses are dutch only.
-----------
In het najaar 2013 organiseert Deltares de volgende cursussen:

  • Cursus Hydrodynamica van Leidingsystemen Deel 1 - Dynamisch Gedrag op 16, 17 en 18 september a.s. (herhaling van 8, 9 en 10 april jl)
  • Cursus Hydrodynamica van Leidingsystemen Deel 2 - Pompen en Appendages op 30 september en 1 en 2 oktober a.s.
    Beide cursussen worden gegeven door de deskundigen van de afdeling Industrial Hydrodynamics van de unit Hydraulic Engineering.

Het doel van de cursus Dynamisch Gedrag is om de deelnemer zoveel inzicht te verschaffen zodat hij/zij in staat is het hydraulisch gedrag van een leidingsysteem te begrijpen, eenvoudige waterslag berekeningen te maken en mogelijke waterslag voorzieningen en/of procedures te beoordelen. Hiertoe worden de hydraulica van een leidingsysteem en het verschijnsel waterslag behandeld, maar ook de invloed van bijvoorbeeld terugslagkleppen en lucht in leidingen. Naast het overdragen van kennis zal er tijdens de cursus ruim gelegenheid zijn om onderling ervaringen uit te wisselen.

Het doel van de voortgezette cursus Pompen en Appendages is om de deelnemer zoveel inzicht te verschaffen dat hij/zij in staat is om een hydraulisch verantwoorde klep- en pompkeuze te maken. Naast het overdragen van kennis zal er tijdens de cursus ruim gelegenheid zijn om onderling ervaringen uit te wisselen. Deze cursus werd voorheen in 2 delen aangeboden onder de namen cursus Pompen en cursus Kleppen. Voorkennis met betrekking tot hydraulisch gedrag in een leidingsysteem en waterslag, zoals o.a. behandeld in de introductie cursus Dynamisch Gedrag, is gewenst.

De cursussen zijn bestemd voor iedereen die in de praktijk te maken heeft met het transporteren en distribueren van vloeistoffen in gesloten leidingsystemen en het ontwerpen van dergelijke systemen.
Denk hierbij aan medewerkers van ingenieursbureaus, bedrijfsbureaus en de beheerders van leidingsystemen en procesinstallaties, maar bijvoorbeeld ook aan fabrikanten en leveranciers van pompen, afsluiters en terugslagkleppen. Het gewenste opleidingsniveau is HBO.
Meer informatie over het complete cursusaanbod van Deltares is te vinden op www.deltaresacademy.nl.

Wij stellen het op prijs als u ook uw collega's op de hoogte wilt brengen van ons cursusaanbod.

U kunt zich voor deze cursus inschrijven via het elektronische inschrijformulier voor de cursus Dynamisch Gedrag en de cursus Pompen en Appendages.

  • No labels