Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Nadat een workflow gedraaid heeft kan via de gridweergave dynamische rasterinformatie worden getoond. Hieronder vallen bijvoorbeeld WAQUA grids en NHI LHM resultaten. Ook kunnen op deze manier tijdreeksen ruimtelijk worden getoond. Hierbij krijgen gebieden of puntlocaties een kleur op basis van de gemodelleerde of gemeten waardes. 

...

Figuur 1.4. Gridweergave in het NWM.: 1. Gridweergavescherm en 2. Het selecteren van de gewenste data.

1.2.4 Systeembeheer

Het systeembeheer toont standaard een aantal zaken zoals logmeldingen, status van de servercomponenten, gedefinieerde en actueel draaiende workflows (figuur 1.5).

...

Meer informatie over het systeembeheer is te vinden in het hoofdstuk 'System Monitor' van de engelstalige Delft-FEWS User Guidegebruikershandleiding.

Figuur 1.5. Het systeembeheer scherm met daarin het open tabblad 'Log meldingen'.

...

De topologie geeft in een blokkenschema weer hoe verschillende workflows binnen een folder met elkaar verbonden zijn. Indien een  . Daarnaast kan een workflow vanuit dit scherm gestart worden.

Met een dubbele muisklik op een het workflowblok kan een workflow ook vanuit dit scherm gestart worden. Wanneer een blok met een ander blok verbonden is door middel van een pijl, dan betekent dat dat de output van het blok aan de staartkant van de pijl noodzakelijk is voor het starten van het blok aan de puntkant van de pijl. Zo is bijvoorbeeld de output van de workflow LHM noodzakelijk voor het draaien van de workflow Export BIVAS (figuur 1.7).
In- en outzoomen in dit scherm kan door aan het muiswieltje te draaien. 

...

Een workflow is een set van één of meer taken die automatisch uitgevoerd worden na het activeren van de workflow. De standaard wijze van het opstarten van een workflow is via het tabblab 'Interactive'. In dit tabblad staan de verschillende workflows in folders geordend per onderdeel, per gebied en als laatste per scenario. Zo is bijvoorbeeld in figuur 1.8 (1) de workflow 'Importeer randvoorwaarden' geselecteerd. Deze workflow bevind zich in de scenario folder '2015 - referentie'14', de gebiedsfolder 'Rijn' en de onderdeel folder 'Veiligheid'. Hoe de workflows binnen een scenario folder met elkaar samenhangen is terug te vinden in het topologie venster (zie ook onderdeel figuur 1.2.6 Topologie7). Welke workflows beschikbaar zijn is weergegeven in tabel 1.1 voor Zoetwater en tabel 1.2 voor Veiligheid. Wat er in elke workflow gebeurt staat verder uitgewerkt in de hoofdstukken Zoetwater  en Veiligheid.

...