You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 2 Next »

 

Aan:

Gennadii Donchyts

Van:

Erik de Goede

Betreft:

 

Datum:

8 mei 2009

Kopie:

Afhandeling:

te bespreken.

 

 

Hallo Genna,
Hierbij een memo met een overzicht van functionaliteit in het nieuwe gemeenschappelijke oppervlaktewaterinstrumentarium DelftShell opgenomen dient te worden. Via het projectplan ken je dit al. Voor de volledigheid heb ik dat nog een keer samengevat.
Het is mijn doel binnenkort bij de begeleidingsgroep na te vragen wat de hoogste prioriteit heeft. Samen met Jan Noort wil ik een eerste kostenschatting gaan maken. Vooralsnog heb ik voor elke functionaliteit 10 dagen ingevuld (zie pagina 2).
De belangrijkste reden met dit memo te beginnen, is om inzicht te krijgen in de tijdsplanning van deze activiteiten.
Nog een paar andere opmerkingen/randvoorwaarden:

  • Voordat een bepaalde functionaliteit geprogrammeerd gaat worden, wordt er een (beknopt) memo opgesteld waarin zo precies mogelijk wordt vastgelegd wat we gaan realiseren. Dit voorkomt een hoop mogelijke ellende. M.a.w. we spreken zo goed mogelijk af wat we gaan realiseren.
  • De acceptatie van de software gebeurt door de begeleidingsgroep van het SOBEK-DUFLOW integratieproject. Dat zullen deze personen niet zelf doen, maar anderen (denk aan collega's) inschakelen. Dit is een gegevens bij STOWA projecten (en doen we bijvoorbeeld ook bij de emissiemodule).
  • Dit betekent dat we de functionaliteit eerst intern zullen testen, voordat de externen aan de slag gaan. (NB. Dit is een

Overzicht van te realiseren functionaliteit (zie ook projectplan):

  • TEWOR functionaliteit, wat binnen Nederland een gestandaardiseerde aanpak is voor de toetsing van het effect van riooloverstorten op het oppervlaktewater.
  • Waterkwaliteisprocesencompiler. De waterkwaliteitsmodule van DUFLOW maakt gebruik van een simpele eigen ontwikkelde taal (DUPROL) voor het beschrijven van de gesimuleerde waterkwaliteitsprocessen.
  • Meerdere landgebruiktypes in één RR / RAM knoop. Binnen SOBEK-RR wordt per knoop slechts één landgebruikstype toegestaan terwijl binnen DUFLOW-RAM per knoop meerdere landgebruikstypes gecombineerd kunnen worden.
  • Importeren van DUFLOW schematisaties. De nieuwe user interface dient DUFLOW-modellen te kunnen inlezen, waarbij het nog onduidelijk is hoe het precies met DUPROL zal gaan.
  • de mogelijkheid om kunstwerken concentratie gestuurd te maken.
  • de mogelijkheid om voor de new initial conditions een willekeurig tijdstip van een voorgaande berekening te kiezen. In SOBEK kan je alleen maar doorstarten vanaf het eindtijdstip van de vorige berekening. Dat wil je ook van tussenliggende momenten kunnen doen.
  • Import van bestaande (in DUPROL geschreven) kwaliteitsmodellen.
  • Online koppeling tussen hydrologie en waterkwaliteit, opdat waterkwaliteitsgrootheden de hydrologie kunnen beïnvloeden.
  • LEGGER import. De legger staat bij waterschappen veelal in INTWIS, of zij gaan daarop over. De import van deze gegevens is nu al beschikbaar in SOBEK en komt dus ook in de nieuwe User Interface, maar de behoefte bestaat om ook gegevens te kunnen importeren door middel van zogenaamde 'Comma Separated Values'-files.

(kostenschatting en prioriteit)

functionaliteit

Kostenschatting

Prioriteit

TEWOR functionaliteit

10 dagen ?

?

Waterkwaliteisprocesencompiler

10 dagen ?

?

Meerdere landgebruiktypes in één RR / RAM knoop

10 dagen ?

?

Importeren van DUFLOW schematisaties

10 dagen ?

?

kunstwerken concentratie gestuurd

10 dagen ?

?

new initial conditions een willekeurig tijdstip van een voorgaande berekening

10 dagen ?

?

Import van bestaande (in DUPROL geschreven) kwaliteitsmodellen

10 dagen ?

?

Online koppeling tussen hydrologie en waterkwaliteit

10 dagen ?

?

LEGGER import

10 dagen ?

?




We merken op dat nog niet is vastgelegd hoe deze functionaliteit in het geïntegreerde DUFLOW-SOBEK systeem zal werken, maar vooralsnog alleen dat het in het geïntegreerde systeem beschikbaar zal zijn.

  • No labels