You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 34 Next »




test

Samenwerken aan Kunstwerken (SK) maakt deel uit van de Kennis- en Innovatieagenda van het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). SK stimuleert en versnelt de toepassing en doorwerking van slimme en innovatieve oplossingen voor kunstwerken in het HWBP. 

In 2050 moeten alle primaire waterkeringen veilig zijn. In die waterkeringen bevinden zich vaak kunstwerken. Ook die moeten veilig worden gemaakt. Dat is een grote opgave. Daarom werken we samen aan deze waterkerende kunstwerken.

De voordelen van samenwerking
Door samen te werken, kunnen we de opgave uit het HWBP beter aan. Samen krijgen we de opgave beter in beeld, kunnen we innovatiever ontwerpen, slimmer organiseren en mogelijk goedkoper realiseren. Bovendien leidt de samenwerking tot meer uitwisseling: we kunnen bij elkaar kijken, leren van elkaar en een beroep doen op elkaars ervaringen. Tot slot is de samenwerking met kennisinstellingen en marktpartijen hard nodig: zij ontwikkelen de kennis en kunde en beschikken over het ondernemerschap dat nodig is om onze opgave op tijd te voltooien. Samenwerken aan Kunstwerken staat dus voor het samenspel tussen waterschappen, Rijkswaterstaat, kennisinstellingen, marktpartijen en het HWBP.

Hier gaan we voor
Samenwerken aan Kunstwerken zorgt voor producten, diensten en activiteiten. Zo zorgen we samen voor een snelle en efficiënte aanpak van waterkerende kunstwerken in een primaire kering.

Dit gaan we doen
Waterkerende kunstwerken vragen een eigen aanpak. Niet alleen omdat ze anders zijn dan dijken, ook omdat er anders kansen onbenut blijven.
Met Samenwerken aan Kunstwerken streven we naar een grotere impact. We kijken onder meer naar de volgende zaken:


 


Voor meer informatie over de opgave, zie de webpagina www.samenwerkenaankunstwerken.nl

Je kunt contact opnemen met het SK team door te mailen naar SK@hhnk.nl

Space contributors

{"mode":"list","scope":"descendants","limit":"5","showLastTime":"true","order":"update","contextEntityId":282461347}


Section
Info
iconfalse

De Innovatieversneller (DIV) stimuleert en versnelt de toepassing en doorwerking van slimme en innovatieve oplossingen in het HWBP. Onderdeel hiervan is het ontsluiten van de relevante ontwikkelingen rondom Piping. Rondom de verschillende aspecten worden in 2023 en 2024 publicaties geschreven. De publicaties bevatten handreikingen voor het uitvoeren van pipinganalyses en ontwerpen van pipingmaatregelen waarvan toepassing nog niet algemeen gangbaar is in de huidige praktijk. Er zijn drie algemene publicaties en vier maatregelspecifieke publicaties. De algemene publicaties kunnen worden gebruikt voor het analyseren van het probleem. Bij de maatregelspecifieke publicaties staan de verschillende technische oplossingsrichtingen centraal. Bij deze publicaties worden in zelfstandig leesbare bijlagen voor verschillende technieken Ontwerp-, Beoordelings- en Onderhoudsrichtlijnen (OBOR’s) opgesteld. Alle documenten zijn zodanig opgebouwd dat de algemene principes uit generieke publicaties in de maatregelspecifieke publicaties zijn geconcretiseerd en tot concrete handvatten zijn uitgewerkt in de OBOR’s.


Dit HWBP gebruikersplatform van De Innovatieversneller biedt actuele informatie over innovatieve methoden voor het meten, monitoren, rekenen/analyseren, ontwerpen en beheren, in relatie tot Piping. Daarbij wordt voortgebouwd op resultaten van de 'Projectoverstijgende verkenning Piping' (POV Piping), die ook op dit gebruikersplatform zijn te vinden.

Het strategieteam DIV | Piping bestaat uit: 

  • Maurits van Dijk, Assetmanager Waterschap Drents Overijsselse Delta
  • Han Knoeff, Kennisofficier HWBP / Deltares - Trekker DIV Piping
  • Esther Rosenbrand, Adviseur Deltares
  • Albert Wiggers, Adviseur RDHV


  • No labels