Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Aan de hand van multipele regressie is de relatie bepaald tussen de abundantie van de vier groepen visgemeenschappen en een set abiotische kenmerken van de waterlichamen (Tabel 3.1). De abundantie van elk van de indicatoren kan berekend worden met de volgende algemene vergelijking:
Abundantie indicator (eenheid) = constante + x1 (var1) + x2 (var2) + xn(varn). De EKR van het waterlichaam voor de deelmaatlat vis wordt berekend door het gemiddelde van de berekende EKR's voor de vier abundantie indicatoren en het soortenaantal te nemen (voor berekening relatieve biomassa: zie tabel 3.1.; voor omzetting van relatieve biomassa naar EKR).

Bij deze berekening moet rekening gehouden worden met de transformatie van de waarden, zoals deze in de tabel 3.1 is weergegeven.

Tabel 3.1. Samenvattende tabel resultaten meervoudige regressies voor berekening relatieve visbiomassa voor brasem, blankvoorn + baars, plantminnende vis, zuurstof. Transformaties zijn indien nodig toegepast voor zowel de indicatoren als de stuurvariabelen (NL=. Nederlandse data (n=49), D= Nederlandse + Donau-data (n = ). *) voor berekening van afstand tot de oever, zie tabel 3.2. ba+bv = baars + blankvoorn

...


Figuur 3.2. Mogelijke vormen van een waterlichaam, v.l.n.r. ´cirkelvormig´, ´langwerpig´ of ´grillig´De EKR van het waterlichaam voor de deelmaatlat vis wordt berekend door het gemiddelde van de berekende EKR's voor de vier abundantie indicatoren en het soortenaantal te nemen (zie tabel 3.1.).

4. Maatregel - effect relaties

...