Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Naast de gebruikersplatformen van HWBP-DIV bestaat het Kennis en Kundeplatform (KKP) als netwerk van beoordelaars en ontwerpers. Het doel van het KKP is het bieden van een platform om kennis en kunde te delen met als doel om de waterveiligheidstaken op een verantwoorde wijze uit te voeren. Het KKP is ingedeeld in een aantal vakgroepen die grotendeels overeenkomen met de ontwerpsporen van DIV. Bij de diverse bijeenkomsten komen zowel praktijkervaringen van beheerders of ingenieursbureaus als nieuwe kennis vanuit BOI, HWBP, KvK etc. aan bod. Een overzicht van alle maatwerkaanpakken voor zowel beoordelen als ontwerpen is op de website https://kkp.stowa.nl/ van het KKP opgenomen. In deze lijst staan aanpakken die nog in de kinderschoenen staan én aanpakken die al uitgebreid op DIV terug te vinden zijn.


Werkwijze nieuwe innovatie-ideeën

Wil je een innovatie-idee onder de aandacht brengen of deze laten toetsen? Daarvoor zijn verschillende opties:

  1. Neem via DIV contact op met Anouk te Nijenhuis, innovatie coördinator van HWBP en tevens lid van DIV. Anouk heeft dan een eerste gesprek met je om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.
  2. Initiatiefnemers kunnen door een dossierhouder van DIV worden uitgenodigd in een strategieteam van een dossierhouder (Macrostabiliteit, Piping, Erosie/bekledingen en/of Niet waterkerende objecten) om inhoudelijke aspecten te bespreken.
  3. Als er behoefte is aan inzicht in toepassingsmogelijkheden bij waterschappen/projecten dan is contact met Waldo Molendijk een optie. Hij is trekker van DijkDNA binnen DIV. DijkDNA geeft een overzicht van opgaven en initiatieven van waterschappen.


Wat kun je van DIV verwachten?

  1. Inzicht in wat er al is aan kennis en in hoeverre jouw idee daarop aansluit.
  2. Inzicht in bij welke waterschappen/projecten jouw idee van waarde zou kunnen zijn. Waterschappen/projecten kunnen bij serieuze belangstelling mogelijk worden gekoppeld aan het bedrijf voor doorontwikkeling en/of pilots.
  3. Er kan inzicht worden gegeven in toegevoegde waarde van ideeën en als dat zinvol is kunnen initiatieven via waterschappen worden doorgestuurd naar HWBP (innovatie portfolio) ter verdere beoordeling. 
  4. Een nieuw idee kan worden opgenomen in de Innovatiewaaier/DijkDNA als de toegevoegde waarde, toepassingsbereik en TRL-niveau voldoende duidelijk zijn.
  5. Via de DIV LinkedIn-groep kunnen ideeën worden gedeeld en contacten worden gelegd.